Deventerstraat 459
Tijdens de Duitse bezetting is in het pand van het huidige GGNet één van de twee officiële Kriegslazaretten in Gelderland gevestigd: Kriegslazarett 4/686. Het andere Kriegslazarett (1/686) is gevestigd in Arnhem. In tegenstelling tot andere Duitse noodhospitalen zoals de Truppenverbandplatz, worden in deze militaire ziekenhuizen wel chirurgische ingrepen uitgevoerd.
Rauter opgenomen na aanslag Woeste Hoeve
Hanns Albin Rauter (Höhere SS- und Polizeiführer Höhere SS- und Polizeiführer) is in het Kriegslazarett Kriegslazarett in Apeldoorn opgenomen nadat hij ernstig gewond is geraakt bij de gebeurtenissen bij de Woeste Hoeve Woeste Hoeve op 7 maart 1945.
Verzetsman Van Bijnen
In dit Kriegslazarett wordt in 1944 ook een verzetsman opgenomen die een leidende rol heeft in het landelijk verzet, Frank van Bijnen. Van Bijnen wordt op 28 november 1944 betrapt wanneer hij met een groep verzetslieden een verkenning bij de Koning Willem III kazerne uitvoert om gevanggenomen verzetsstrijders te bevrijden. Hij raakt hierbij ernstig gewond. In het Kriegslazarett proberen de Duitsers hem -tevergeefs- in leven te houden, zodat ze hem kunnen verhoren. Van Bijnen overlijdt echter twee dagen later, op 30 november, aan zijn verwondingen.